Ce ne-aduce noul an? sau Curaj gaina ca te tai!!!

Nu înţeleg care-i marea scofala; la urma urmei este doar o simpla convenţie calendaristica…

Chiar trebuie sa facem aşa de mare tam-tam pe tema asta!?

“A venit noul an cu speranţă”, “un nou început” … chiar atât de deprimaţi suntem încât sa avem nevoie de o convenţie ca sa ne gândim in perspectiva la viaţa noastă ?! 🙂 asta mă face sa simt cam trista aceasta convenţie.

Ma duce cu gândul la sfârşitul de luna la contabilitate când colegele acestui departament sunt mai încruntate si stau mai mult peste program…

Ce e mai greu sfârşitul sau începutul ?! =))

“Trecem cu bucurie in noul an” – dar de ce ? întreb eu – măcar din punct de vedere logic ce a trecut e deja cunoscut si ce urmează e absolut aleator. In cazul in care nu a fost cu adevărat un an îngrozitor, e mai interesant sa te gândeşti cu plăcere la ce  a fost si cu un pic de teama la ce va sa urmeze.

Pai da, acum devine clar fiindcă tuturor ne e teama de necunoscut trebuie sa ne facem curaj sa trecem mai departe, si aici ţin din nou sa menţionez ca nu e decăt o convenţie, si fiindcă nu iţi faci mai uşor curaj decăt conştientizând si vorbind si făcând planuri trebuie sa inventam cele mai încurcate si pompoase urări de bine si sănătate.

Priveam ieri seara la ştiri si erau prezentate cele mai haioase SMS-uri, imaginaţia nu are limite si este foarte drăguţa latura comica a urărilor.  Latura comica ce tinde sa ascundă pornirea ambigua a urării – vezi discuţia de mai sus.

Recunosc “spiritul sărbătorilor” m-a prins si pe mine si am compus si eu (!) mesaje :

” Norocosi si fericiti,
sus paharul si cinstiti!
La multi ani si sanatate,
ca-i mai buna decat toate… ”

” aho, aho, copii si frati
hai cu totii si cantati
sus paharul ridicati
sanatate si iubire
voie buna, fericire…
la multi ani cu sanatate
da mesajul mai departe ”

Nu stiu daca sunt haioase dar sigur m-am distrat pe cinste sa le compun=)).

Am mai primit si eu mesaje drăguţe care mai simple care mai complicat, iată aici unul din cele mai optimiste dintre ele.

“Anul nou…o bucurie viaţa toata sa va fie! bani, masina, fericire, sanatate si iubire. Nu-i de-ajuns sa le doresti. Tipa, lupta, da din coate asa le obtii pe toate! LA MULTI ANI!”

sau

“An cu drag si voie buna, veselia sa n-apuna! Sanatate, bani, noroc! Chef de viata si de joc! Si succes cu bucurie! Asa Anul Nou sa vie! ”

Si revin cu întrebarea mea:
Ce e mai greu un nou sfârşit sau un alt început?!

Pai sa le luam pe rand: sfârşit – element cunoscut, măsurabil, cuantificabil – se poate face analiza, bilanţ si pot trage concluziile, se pot face planuri de viitor, estimări si aici intervine elementul aleator alt început – element nesigur, cel mult estimat… De ce  câteodată nu ne ajung banii de la o luna la alta ?! pentru ca nu am estimat bine consumul ? Ma îndoiesc, tocmai datorita acestui factor aleator- “am găsit ceva grozav ce nu se mai fabrica si nu se va mai fabrica niciodată  si trebuie cumpărat imediat”.
Sa privim cu speranţă spre acest nou început de an … E DOAR O CONVENŢIE!!! E chiar aşa de greu sa facem planuri încât ne trebuie o convenţie si o tona de urări si zâmbete ca sa ne apucam de treaba?!

Nu, in nici un caz nu e greu sa facem planuri: “De pe 1 ianuarie mă las de fumat!” Ei, nu zau!!! =)) Sigur? De anul asta mă apuc sa strâng bani. 😉 Mai ţineţi minte cele mai frecvente minciuni ale studentului??

  • de mâine mă las de fumat
  • de mâine mă las de baut
  • de mâine mă apuc de învăţat (!)
  • da-mi 5 lei ca ţi-i aduc mâine
  • dezbracă-te ca nu iţi fac nimic (hi-hi)

Cam aşa si cu planurile astea de început de an.

Ce-i in mana nu-i minciuna!

Aşa ca hai sa le lasam boalelor de planuri si sa traim cu curaj ca doar nu s-a schimbat nimic si mergem inainte!!!

1 thought on “Ce ne-aduce noul an? sau Curaj gaina ca te tai!!!

  1. Nessa says:

    Dom’ne, just, just, carevasazica corect zis.
    Dar! Cred ca pentru oameni e frumos sa viseze putin. Iar pentru cei care nu sunt fericiti, e ok sa se gandeasca la un an nou ca la un alt inceput. Desi nu e. Avem nevoie toti de un sistem de iluzii uneori. Si, desi stim ca este un sistem de iluzii, daca ne face fericiti atunci cand scriem o urare, sau intr-o anumita zi, it was worth it.

    Va pup pe toti! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *