Fug

Fug. Si ma uit cu coada ochiului inapoi. Oare am scapat? Inca n-am obosit. Dar de cine fug? Sau fug dupa ceva? Inainte se vede clar. Pana la prima curba. Nimic interesant. Si eu fug. Ma opresc brusc… Sunt ok, dar de ce fugeam!? Nu vine nimic dupa mine si nu trebuie sa fug sa prind nimic din urma, dar trebuie sa fug!
***
E dimineata. Off, iar m-am trezit inaintea ceasului. Si am cam dormit cu pauze. Sunt deja agitat? Abia m-am trezit. De fapt nici nu m-am trezit, doar mi-a zburat somnul…
***
Mai am cativa pasi pana la munca, e relativ devreme. Merg apasat. Oare chiar ma grabesc? Plimbrea de la metrou pana la birou cam 20 de minute e recomfortanta. Imi da timp pentru mine, deja am tabiet, ma amuza cand reintanesc aceiasi oameni, aceleasi masini, probabil cam la aceeasi ora in fiecare zi.
***
Mi-am facut lista de prioritati, de azi ma organizez… parca ar fi bancul ala cu cele mai frecvente minciuni le studentului: de maine ma apuc de invatat, de maine ma las de fumat, da-mi 5 lei ca ti-i dau maine… Asa si eu – ma apuc de organizat. Adevarul este ca … suna telefonul … intra sefu … inchid telefonul inainte sa aflu ce dorea colegul… iar nu merge ceva pe computerul sefului … ma ridic … acelasi discurs… caut pe google … suna iar telefonul … in birou se vorbeste tare… nu inteleg nimic… incerc sa citesc de pe computer … intra un mail urgent… suna un alt manager nu merge ceva pe mail … mai vine un meaj de la un coleg… hei! E virus nu il mai da si la altii… e ora mesei, o ora pauza … suna telefonul nu merg contractele trebuie urgent unul pentru un client nervos… da, sunt inca in lucru… ok il facem pe asta inainte. Pauza a fost de 15 minute… in birou e cald … sau mie imi e cald. S-a facut ora 3, deja imi vajaie capul… vreau ceva dulce… intaritor… vine sefu, tot nu s-a rezolvat cu eroarea!? Platim o groaza de bani pe IT si nu merge nimic, nimic! … e deja ora 5 … oare vreau sa se termine mai devreme sau sa mai dureze inca o zi ca sa apuc sa ma uit la lista de prioritati!? E ora 6 ma simt deja depasit moral ca o masina veche pe autostrada. Nu mai gasesc viteza a 5 –a cand altii au cutie automata cu 8 trepte si ambreiaj cu nume hidro nu-stiu-cum… nu se mai termina calvarul.
***
Drumul pana la metrou pare mai scurt acum, e zgomot de la masini si a inceput sa fie cald. Mai e putin pana la metrou.
***
Ajung in parc, as lua-o la goana, in sfârșit după o zi lunga un loc placut, cu verdeata, copii zglobii, lume care se plimba, as fugi dar ma incrurca ruxacul si nici sa fug nu imi vine ca e prea placut drumul. De ce sa fug, nu ma grabeste nimeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *