Efectul de strada

Aceeași strada lunga mă provoacă la meditație. Mi-am pus iar muzica la caști. Privesc trecătorii care îmi vin din fata încercând sa descopăr și la ei EFECTUL STRĂZII.

Din față vine o fata care se uita insistent la mine mergând fix pe lângă bordură. Trotuarele sunt inutilizabile din cauza mașinilor parcate și a câinilor din curți și de pe strada. Trebuie sa mă dau la o parte și realizez ca eu chiar mergeam pe partea buna. Ca pieton pe o strada fără trotuare se merge pe partea stânga. Mă gândesc la acea fata – sigur nu are carnet și nici nu înțelege circulația rutiera. Părea draguță, păcat… Îmi vine în cap o melodie răutăcioasa de prin studenție: “Fa, ești frumoasă” cantata de Antract. >:)

***

E forfot de mașini care lasă copii la grădiniță. Parcate strâmb, ostentativ. Se vede ca se grăbesc și ca nu au timp. Dar se comporta de parca ar avea nevoie de o scuza, de o justificare: “parchez aiurea și sfidez pe toți ceilalți fie pietoni sau șoferi, pentru ca eu ma grăbesc, am copil mic, ce nu vedeți!!! Ma grăbesc și sunt nesimțit/ă!” Si eu,  ca pieton, nu mai am loc sa trec nici pe strada și nici pe trotuar. Atenție, bizon șofează! :-t

***

Căinii simt frica. Dar apreciază reacțiile naturale. Am fost surprins de un lătrat puternic la un metru de mine și am tresărit, dar în următorul moment mi-am dat seama ca era după gard și mi-am continuat netulburat drumul, iar lătratul a încetat. Ceilalți căini de pe stradă m-au privit cu atenție, dar mersul meu neinteresat și trufaș printre ei da roade de fiecare data. M-au lăsat în pace. Sunt un mare fan al emisiunii: “Cezar și căinii”… E drept ca după momentul respectiv n-as mai fi avut nevoie de cafea , doza de adrenalina mi-a încălzit sângele în dimineața aceea. B-)

***

Am în fata un tânăr care pare sa aibă parul lung. Când se apropie mai bine ii zăresc geacă de piele, pantalonii strâmți, bocanci înalți, parul lung prins în coada la spate și cioc a la Metallica. Iată un tip simpatic! Mie îmi canta în caști Nirvana. HA! Ce diferența intre noi. Poate chiar ascultam aceeași muzica. Dar sigur el arata asta. Eu nu par: am geacă gri, blugii simpli, parul scurt, un început de chelie ascuns cu grija de o șapcă. Dar mi-as lua niște pantaloni de piele!!! Oare țin frig pe vreme de-asta rece? Hmm, o sa arat ca un greiere borțos. =)) Asa ca o sa rămân la look-ul meu neutru! Muzica totuși vine din inima!

***

Si strada merge înainte.

2 thoughts on “Efectul de strada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *