In cautarea drumului

Ce este un blog?

Mi-a plăcut o expresie care am găsit-o cautând pe net:
BLOG este ceea ce vrei tu sa fie!!!
Am găsit de fapt o denumire pentru o idee de-a mea mai veche. Mi-a plăcut mereu sa scriu despre … nimic. Luam cate o foaie și scriam lucruri care îmi treceau prin cap. Un pic de terapie individuala – recomand asta oricui vrea sa afle cate ceva despre sine.

Astea erau ideile despre blog acum câțiva ani adică prin martie 2007. A ieșit ce mi-am propus?

Un înțelept spunea ca dacă nu iți pasa unde mergi nu te poți rătăci. Așijderea pot sa spun ca mi-am atins scopul inițial, neavând unul foarte precis. Mi-am dorit un blog și am făcut unul. Nu am cautat faima sau trafic pe site, am cautat o experienta care îmi lipsea și consider ca mi-am atins-o.

***

Deci încotro?

O întrebare al cărei răspuns l-am exersat îndelung este una de interviu. Este un exercițiu de imaginație de viata. Unde te vezi peste 5 ani? Din când în când e bine sa ne punem în fata oglinzii și sa avem un interviu serios cu noi înșine.

Luând în considerare cele spuse mai sus, trebuie ca am ajuns unde mi-am propus acum 5 ani și sunt oarecum mulțumit de rezultat. Asta ce înseamnă? Trebuie sa merg înainte și sa aștept sa ma plictisesc de idee și poate nu mai e necesara? Oare de asta am pornit la drum? Ca sa găsesc un moment prielnic sa ma ascund de ce am început? Nu cred. Dar acum am o noua încercare sa îmi găsesc o noua încercare.

Am avut la un moment dat saitul atacat și chiar m-am chinuit câteva luni sa il pun la punct. Am cochetat cu ideea de a-l închide definitiv. Oare e bine? Trebuie altcuiva acest blog? Îmi trebuie mie? Sa îl mai continui? Cum? De ce?

Hm, nu am nici cea mai vaga idee. Si e cel mi bun început. Totul trebuie sa înceapă de undeva dintr-o nevoie chiar și neclara. Nu trebuie sa schimb direcția – adică sa îmi pese unde ma îndrept, pentru ca risc sa ma rătăcesc. Sau poate am nevoie sa ma rătăcesc ca sa înțeleg mai bine unde ma îndreptam?

Deja am o dilema și nici o idee clara. Cred ca am nevoie de un pic de ajutor.

Voi, cei care ați ajuns sa citiți pana aici, unde va vedeți peste 5 ani???

2 Replies to “In cautarea drumului”

  1. Acum cinci ani cand m-am dus la primul interviu serios am fost intrebata acelasi lucru si am reusit sa spun ceva la repezeala. Singurul lucru care s-a realizat este ca lucrez in aceeasi companie de atunci. Acum ceva timp am fost pusa sa-mi scriu o scrisoare in care sa apara ce as vrea sa realizez si sa o dau spre pastrare urmand sa o primesc la un moment dat. Pe langa multe altele am trecut ca as vrea sa invat o limba straina. Pana la momentul cand am primit scrisoarea nu ma apucasem sa invat, dar la cateva luni bune cand deja uitasem de acest obiectiv m-am apucat. Este foarte bine sa ne fixam niste obiective pentru ca inconstient sau nu o sa incercam sa le atingem.
    Pentru anul viitor am un nou obiectiv, era programat pentru anul acesta dar a suferit o mica amanare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *