Abroad

Pe mine soarta nu m-a prea plimbat.

Am fost ajuns in Austria in interes de serviciu. M-am intors de cateva zile si incerc un sentiment controversat. Am inceput cu greu sa scriu acest post pentru ca nu sunt decis ce sa cred; nu stiu inca ce sa zic. Imi doresc sa impartasesc experienta dar sunt inca nedumerit. Ori este explicatia prea simpla ori prea complicata?

Ce mi-a plăcut?

Mi-a plăcut traficul si modul in care se circula. Am văzut si acolo şosele zgrunţuroase si zgomotoase guri de canal care nu erau exact la nivel, dar in comparaţie cu ale noastre erau la nivel…

Dar şoselele sunt curate. Am mers patru zile cu maşina si a plouat in fiecare zi. Dar nu am avut nevoie sa spăl parbrizul de prea multe ori. Pur si simplu porneam ştergătoarele pentru a avea vizibilitate. Nu este praf!

Deşi nu sunt vorbitor de limba germana nu am avut probleme de comunicare, am fost surprins plăcut.

Oamenii si locurile sunt adaptate discret la consumator, la turist. Iti sunt oferite servicii, dar eşti pus sa le plăteşti. Iti este acordata încredere, dar eşti nevoit sa te porti după eticheta.
Ce nu mi-a plăcut? Am stat doar patru zile si nu am găsit lucruri incerte sau lăsate la voia întâmplării. Nu pot spune ca m-a deranjat ceva in mod vădit. Am fost foarte mirat când bancomatul nu a emis chitanţă in aeroport. Au mai fost sincope… am căutat in aeroport sa plătesc biletul de parcare vreo 30 de minute, dar asta o pun pe seama nepriceperii mele si a oboselii.

Ce mi-a lipsit ?

Hm… nu ştiu! Am fost doar patru zile, a plouat in fiecare zi. Poate un pic mi-a lipsit timpul si vremea buna. As fi vrut sa vizitez mai multe.

Concluzia.

Ma uit împrejur si lucruri care acolo păreau normale aici in Bucureşti par fantezie. Aglomeraţie, praf, dezordine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *