oul sau gaina?

Oul sau găina?

Voi care ați prefera sa fi fost primul?! Mai ușor ar fi fost sa fie oul primul și totul e aranjat, din ou iese găina și gata ciclul, totul se reduce la problema anterioara. Da, dar cine a făcut oul? Dar cum ontogenia respecta filogenia (concept amintit într-un post anterior) eu cred ca totuși oul a fost primul. Mai greu e sa ne imaginam, dacă totuși oul a fost primul, cine l-a clocit? Si mai apoi cine a avut grija de pui… hm, ce trist, dacă oul a fost primul rezulta ca prima găina a fost orfana, neajutorata într-un mediu ostil! Greu! Tare greu! Mergând și mai înainte oul practic nu a fost ou ci diviziunea unei celule, care a dus la formarea oului. De fapt nu suntem cu toții niște protozoare evoluate!? Si asta o vedem în fiecare zi, în oraș, pe trotuar, în piața, în supermarket, în autobuz, în trafic… Zilnic avem de a face cu o grămadă de specimene de protozoare… mai mult sau mai puțin evoluate.

Dar poate ne tragem din plante si nu din protozoare… și atunci și mai multe lucruri din jurul nostru se explica. Din niște plante cu oua! =)) Ha ha, nu merge! Mai degrabă din animale. Pare mai normal… de fapt dacă am merge prin orașul (jungla) într-o zi obișnuita tot regnul ne trece prin fata ochilor: de la insecte, furnicuțe, albinuțe și trântori, șerpi, cu sau fără venin, pești (!), șobolani și arici, gazele, lei, ciori, papagali, vulpi și corbi și alți președinți! Noroc ca jungla e în concediu și e prea cald sa iasă toți la vânat!

Dar cum am ajuns oameni e alta poveste. Intenția e buna, dar a fost pervertita. Omul este o idee buna în sine, un animal evoluat. Aplicarea ei are mici defecte. Revoluțiile sunt gândite de idealiști, înfăptuite de extremiști și de pe urma lor profita oportuniștii. Asa și cu OMUL, ideea de baza este buna, dar a fost alterata înainte de ducerea ei la bun sfârșit și acum este speculata în diverse moduri. Politica asta! Cred ca politicienii se trag din țânțari sau vampiri, dar si-au tras armura și față comerciala!

De fapt problema se pune în loc de oul sau găina – omul sau politicianul!

Chiar asa, cine a aparut primul: omul sau politicianul din el?

2 thoughts on “oul sau gaina?

  1. roxana says:

    Isus pa cruce, Mariile incearcand sa-l fereasca de tantari:
    – Lasati-i pe-astia ca-s satui!!!
    :)) si totusi, nu cred ca se-aplica la politicienii nostri (or fi vampiri), astia nu-s niciodata satui, saracii 😀 si totusi cred ca-s cameleoni, la cum isi schimba culoarea politica 😉 asa ca putem sa schimbam noi oricat partidele de la guvernare, ei se schimba intre partide si uite-asa nu mai scapam niciodata de ei…

    Reply
  2. Varu' says:

    Patru prieteni, un arhitect, un chirurg, un anestezist si un politician s-au intalnit la o discutie si au decis sa stabileasca care dintre ei are cea mai veche meserie din lume. Chirurgul a inceput sa-si sustina cauza:
    – Biblia spune ca Domnul a luat o coasta de la Adam si a creat femeia, iar asta dragii mei presupune talentul celui mai iscusit chirurg, asa ca rezulta ca meseria mea e cea mai veche din lume.
    – Sa zicem ca ai dreptate, spune anestezistul. Totusi, inainte de a efectua operatia, pacientul trebuie adormit, iar asta necesita talentul celui mai iscusit anestezist. Asadar, cred ca meseria mea poate fi considerata cea mai veche.
    – Sa zicem ca aveti amandoi dreptate. Totusi, inainte de orice nu a existat decat haosul. Totul a trebuit sa fie planuit, schitat si construit, iar asta necesita talentul celui mai iscusit dintre arhitecti.
    Auzind acestea, politicianul ii priveste cei 3 prieteni si le spune:
    – Si totusi, dragii mei, cine credeti ca a creat haosul?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *