manual de viata

Am în ultimul timp o perioada mai muzicala. Ma trezesc dimineața și fără nici un efort îmi vine în minte o melodie. Le-am cautat și pus aici mai jos. Asa ca un motto al zilei. 🙂  Este o experiență interesanta. Parca as prezice ziua.

S-au întâmplat multe iar… câteodată dorite, altele nedorite. Daca tragi linie si aduni mereu rezultatul pare incert. E ca și cum aștepți banii de la salariu sa iți cumperi ceva. Si vine și ziua salariului ai de plătit câteva obligații, una-doua rate, câteva facturi zburătăcite și la urma faci un calcul: sa îl iau luna asta sau sa îl las luna viitoare? Daca tragi linie ești pe plus, dacă te mai gândești … mai sunt încă 20 de zile pana la salariu și mai pica și marți … deci un weeekend în plus pana la salariu. Mai trebuie sa ajung la supermarket de vreo 3 ori și mai un plin la benzina mai o întreținere… Iar nu știu ce sa fac, dar dacă trag linie sunt pe plus!!! Dar mai sunt atâtea zile…

Atunci cant… sau cel puțin murmur în sinea mea un refren cunoscut. I am blue. La ce sa ma mai gândesc si sa fac calcule dacă oricum viata mi le da peste cap? Sa îmi fac griji? Nu!! mai bine îmi vad de treaba …

Nici nu știi când apare si nici când dispare. Ocazia nu te așteaptă! Dar, și dacă o ratezi, ce te mai chinuie apoi gândurile!

Unii iți zâmbesc, alții te înjură! Oare dacă faci suma iese pe plus? Oare ce ar trebui sa facem atunci când ne dam seama ca nu știm ce sa facem? Nu ar trebui sa existe un manual care sa ne spună ca azi trebuie sa facem 3 fapte bune și una rea! Si mâine invers! Un manual de viata. Unul simplu! Asa de simplu ca 1+1 =2! Toate manualele bune sunt complicate și cele simple au ars în biblioteca din Alexandria! Deci au mai rămas cele simple dar proaste! Dar noi mai avem nevoie de manuale sau dicționare? Pai nu avem noi Google? Nici nu ne mai trebuie sa știm limbi străine și nici cât face 1+1… sau cât face 150 de euro în lei și în USD! Dar cred ca internetu’ ne tâmpește! E chiar prea ușor! De fapt totul a devenit obsesiv de ușor: servodirectie, servofrana, aer condiționat, cuptor cu microunde, etc, etc! Nu sunt eu un anti tehnologie, chiar dimpotriva, dar parca prea e exagerat!

Acum 15 ani lumea era diferita! Muuult! Nici nu concepeam telefonul mobil! Si acum am un telefon cu sistem de operare, cu mail, cu internet, aparat foto cu 5 Mpixeli, cu agenda telefonica nelimitata, calendar, vremea pe 5 zile  si culmea … si cu GPS care vorbește! Pai nici in filmele cu 007 nu exista asa ceva!!! A, ce e ala GPS? Nu știu, ceva care știe unde e, cică ii mai zice și satelit! Cred ca te pot urmări aia de la NASA prin el și asculta tot ce vorbești! =)) Daa, telefon mobil! Oare ce mai urmează? Si toate astea vin cu manual de utilizare și prospect de folosire. Pana și apa plata are prospect de folosire: beți pana la 2 litri de apa pe zi ca sa va mențineți hidratarea. Da’ eu beau ca îmi e sete! Daaa! unde te întorci, gata manualul! Toate vin cu specificații! Ma gândeam la cel mic, el s-a născut practic cu toate aceste gadget-uri deja inventate, noi le-am văzut crescând odată cu noi. Pentru el progresul un bun câștigat, nu mai trebuie gândit, nu mai e nevoie sa inventam roata. Toate sunt mai ușoare. Oare?

Si parca viata e mai sintetica acum ca niciodată, acum ca roșiile sunt tot timpul anului si mâncăm pepeni in februarie. Toate conțin E-uri si n-au nici un gust. Si noi suntem tot mai obosiți si mai stresați! Cred ca pământul se învârte prea repede si ne-a apucat amețeala!

Avem nevoie sa ne reinventam, sa ne ascultam muzica interna: I am what I am, I am my own simple creation

Viteza asta a vieții este EA un pic sintetica! Unde ne grăbim? Azi e luni, mâine e vineri si iar vine luni! Nu imi da si mie cineva o FRANA maaaare! Sa opresc puțin lumea si sa ii spun “Stați fraților, care-i graba? Nici nu am timp sa respir! Vreau aer!!!”. Criza asta e grea, dar pare buna. Nu pentru mine, nici pentru tine. Nu e buna pentru cei care pierd si nici pentru cei care câștigă, dar parca ne-a mai ostoit puțin.  Parca ne mai tragem sufletul.

Unde sunt manualele din Alexandria, sau cele scrise pe plăcuțe de lut? Poate au fost distruse special pentru ca erau prea bune! Ca doar asa putem fi conduși mai ușor dacă suntem neinformați sau dezinformați! Lauda-l pe prost si da-i de munca. Si dacă ii mai dai si un dead-line, sigur uita cum il cheamă si pe el si pe familia lui.

Are cineva un manual de lut? Vreu si eu sa-l trag la XEROX! =))

2 Replies to “manual de viata”

 1. Toti barbatii din familia ****, au………ghimpi……. sau mai frumos spus au asperitatii, specifice inteligentei.
  Printre randurile manualului tau se citesc: putina tristete sau dezamagire, infrangere in fata vietii, monotonie; nu te lasa coplesit de ele, nu le lasa sa te domine, priveste partea plina a paharului si pentru ca la-ai citat pe …………… zambeste , maine va fi si mai rau.
  Nu sunt barbat in aceasta viata, dar sunt totusi o ****.

 2. :)) orice dar nu înfrânt!
  De fapt țin sa te contrazic … complet! In acest moment viata nu îmi e monotona, nici pe departe. Înfrânt nu sunt, mai clar zis – sunt pe val și am încredere! Ușor nu e, dar altfel ne-am cam plictisi! Îmi place sa îmi scriu gândurile pentru a le alunga 🙂 sau împarți cu prietenii!
  Deci …
  Sa nu crezi ce-ți SCRIU acum
  Vorbele-mi sunt vânt nebun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *