Iarna pe ulita

Cum faci sa ploua ?

Simplu, speli maşina …

Dar, cum faci sa ningă ?

Asta e puţin mai complicat dar nu imposibil – speli maşina într-o perioada mai rece a anului, într-o perioada in care nu spală nimeni maşina pentru ca e prea frig sau poate pentru ca ei au ascultat prognoza meteo…

Deci, daca vreţi sa ştiţi de ce a nins in Bucureşti azi? …  Am spălat eu maşina! 🙂

Si când mă gândesc ca singura mea grija era sa nu rămână uşa lipita si sa stau in frig lângă maşina degeaba. Dar spălatul maşinii a avut efect, un efect inutil asupra buzunarului meu. Nu a fost o mare avere, 13 lei spălatul, 10 lei bacşiş ca mi-a fost efectiv mila de amărâţii aia care se chinuiau sa şteargă apa de pe maşina înainte sa se transforme in gheata… Iar eu am îngheţat bocnă înainte de a ajunge la serviciu.

Efectul la fel de efemer ca un fulg de nea căzut in palma … maşina mea a fost curata vreo 500m- 1km si timp de 8-9 ore,  adică pana când am ieşit in trafic.

Treaba cu uşa lipita mi s-a întipărit pe creier mai demult când fiind la un service am văzut o maşina cu uşa lipita. Dar nu oricum … uşa era lipita toată partea de jos, iar rama sus cea care mărgineşte geamul era toată îndoită in afară preţ de o palma! Am văzut un tip (maniac! pentru ca altfel nu pot sa îl numesc) care îşi îndoise uşa de la maşină in marea lui hotărâre de a intra înăuntru! 🙂 Daca nu vedeam cu ochii mei nu credeam. Minunea cea mai mare era ca uşa cu tot eforul lui nu s-a deschis, si tipul a intrat in maşină, cândva după vreo 3-4 ore de chinuiala, pe la una din uşile din spate si trecând printre scaunele din fata a pornit maşina si a plecat la service unde l-am văzut eu.  Tipul luat separat arata normal, era curat, vorbea normal poate puţin cam apăsat… dar luat in comun cu maşina sa cam “schingiuita”, as zice ca nu era in toate minţile!

Aşa deci uşile nu mi s-au lipit dar acum e mai murdara decăt înainte sa o spăl. Măcar nu mi-ar fi părut rău după bani… 😉

Traficul in Bucuresti nu parea perturbat iremediabil, la un drum de 25 de minute am mai adaugat 7-10 minute. In schimb multi speriati care mergeau incet (si eu printre ei caci nu am cauciucuri de iarna) si cativa iresponsabili care depasesc pe banda de lângă bordura si unii pe contra sens… deh…  ca in Bucuresti.  Mai “amuzant” pe stradutele dintre blocuri care sunt mai putin circulate decat arterele mari; am avut chiar un moment de panica, dar am scapat cu tabla intreaga, trăiască ABS-ul care, surprinzator,  a avut efect chiar si pe zapada făcută aproape gheata. Mai ales ca in fata mea era unul pe scuter si l-am vazut cum se clatina si derapează!

1 thought on “Iarna pe ulita

  1. Nessa says:

    Nu ai spalat-o numai tu, am spalat-o si eu. Ghimpe, trebuia sa fi invatat de mult: asa e viata, nedreapta…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *